Wat is Chinese Voetreflex?

Al ruim 3000 jaar wordt voetreflexzone-massage toegepast in landen als China, India en Egypte. Reeds toen had men ontdekt dat via reflex-punten op onder andere de voeten, positieve invloed kan worden uitgeoefend op de organen en weefsels van het lichaam.
De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afval stoffen en brengt lichaam en geest in balans.
Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.
Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

Aan de Chinese voetreflexologie ligt een andere manier van denken en werken ten grondslag.
Het toepassen van diverse reflexmassages aan bijvoorbeeld oor, arm en/of beenreflexgebieden, geven nog meer mogelijkheden voor verbetering van de gezondheid.
De mens is een holistisch wezen waarin lichaam en geest een geheel vormen en elkaar wederzijds be´nvloeden.
Door de klacht met een Chinese denkwijze te benaderen, kan de klacht op een snellere en effectieve manier aangepakt worden.
Mijn behandeling kan naast het masseren van de voet, zonodig uitgebreid worden met de behandeling van meridianen en/of acupunctuurpunten (door middel van het uitoefenen van druk op specifieke punten op de huid = acupressuur)

Voetreflextherapie is een natuurlijke vorm van genezen en dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.
Er zal nooit tegen het advies van arts of specialist en voorgeschreven recepten ingegaan worden.
Het heeft mijn voorkeur dat u uw behandelend arts en of specialist op de hoogte brengt van uw bezoeken aan mij.
Het is fijn om te weten dat, reflexologie een uitermate effectieve behandelmethode is en daarnaast ook zeer onspannend werkt. Zo heeft het een gunstige werking bij mensen die last hebben van stress. Iedereen kent het en iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad.
We hebben het druk en leggen onszelf ook mentale en psychische druk op in ons jachtige leven. Daarnaast zijn er ook andere stresserende prikkels waar we aan blootgesteld worden via reclame, televisie, internet, luchtvervuiling , electrosmog en de toevoegingen die in onze voeding zitten. Al deze elementen zijn op zich al belastend. Laat staan een combinatie van deze. In mijn praktijk krijg ik steeds meer met dit fenomeen te maken en is tachtig procent van alle ziektebeelden stressgerelateerd. Voetreflexzonetherapie kan hier wonderen verrichten.


Praktijk Chinese Voetreflex ©